30-06-2011

Het begint te korten ...

Vandaag een eerste berichtje. Nog maar 12 keer slapen en dan vertrek ik samen met 27 andere Vlamingen naar Bolivia. Het belooft een zware reis te worden. Om 19u05 vliegen we eerst naar Madrid. Daar moeten we dan enige uren wachten en rond 01u00 vliegen we naar Lima (Peru). We komen daar aan rond 06u00 en dan na nog even wachten vliegen we naar La Paz. Daar hebben we dan eerst nog een kamp om ons nog maar eens voor te bereiden op wat komen zal en daarna vertrekt dan iedereen naar zijn gastgezin. Vermits ik in La Paz zelf zal wonen hoef ik geen urenlange busrit meer te doorstaan, wat toch al een pluspunt is!
Ik zal dus in La Paz zitten. Niet de officiƫle hoofdstad, maar wel de departementale en administratieve hoofdstad (volgens Wikipedia). Er wonen ongeveer 1 miljoen mensen en de stad ligt op een hoogte van 3600m. Aanzienlijk hoog dus hopen maar dat we van die hoogteziekte niet te veel last zullen hebben.
Sinds dinsdag heb ik dan ook nieuws gekregen over mijn gastfamilie. Ik zal verblijven bij de familie Perez Hidalgo. Mijn gastvader (Eduardo) en gastmoeder (Soberda) zijn allebei van 1960 en ik heb ook twee gastbroers Eduardo en Jorge (1993 en 1989). Van mijn gastbroer Eduardo heb ik vandaag een mailtje gekregen om mij welkom te heten in de familie en hij zei ook dat ik vragen mocht stellen als ik iets zou willen weten. Gelukkig was het bericht in het Engels! Spaans kan ik nog niet, maar ik zal me dus toch in het begin met Engels kunnen behelpen. Verder heb ik nog geen informatie gekregen. Het uitgebreide dossier over mijn gastfamilie ontvang ik hopelijk zo snel mogelijk.
Ik ben dus heel blij op dit moment en kijk er heel erg naar uit om te vertrekken. Het begint echt te kriebelen nu.
Dit was het zowat voor nu. Van zodra ik meer nieuws heb over mijn gezin laat ik het jullie weten!

Tot de volgende!
La Paz